Trainingen tijdens en na de zwangerschap & bevallingsvoorbereiding

 INHOUD COACHING  en  TRAININGEN

Het coachingstraject bestaat uit 3 modules waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • module 1; intro "Bevallen, hoe bevalt dat?" plus de ontsluitingsfase, (1,5 uur)
  • module 2: persfase en kraamperiode (1,5 uur)
  • module 3: partnerbegeleiding (2 uur), hierbij is je (bevallings)partner van harte welkom. 

Het traject wordt in 3 opeenvolgende weken aangeboden. 

We raden je aan om dit traject in de 5e, 6e of uiterlijk 7e maand van de zwangerschap te doorlopen. 

Iedere module is een combinatie van uitleg en oefenen en wordt ondersteund door digitaal lesmateriaal. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.
Het lesmateriaal krijg je als pakketje via mail toegestuurd.
 
Voor een optimale voorbereiding adviseren we je om het gehele traject te volgen.
Ook als je al een kindje hebt. Waarom?
We ontvingen deze tekst van Karina , en die delen we graag: 
" Bij mij tweede zwangerschap merkte ik dat ik continu mijn eerste zwangerschap en bevalling als kader bleef gebruiken. Door de coaching heb ik juist geleerd hoe ik dit meer kan loslaten en me kan focussen op deze bevalling zelf. Door opnieuw de diverse puf- en hijgtechnieken weer door te nemen geeft me dit houvast."
En zo ook Wilma:" .. met de non-nonsense aanpak van Ellen en de grappen en grollen tussendoor die het weer behapbaar maken. Ik ga zelfs nu voor de derde keer weer de coaching doen, om me er ook nu weer even helemaal op te focussen. De partnerles is ook heel waardevol, al wil hij nu bij de derde niet meer mee..."

Het traject doorloop je samen met een groep zwangeren die ook ok tussen de 5 en 8 maand zwanger zijn. 

Heb je een reden om liever niet in een groep deze coaching te volgen?  
Dan kun je ook voor privé-sessies bij ons terecht. Bel of mail gerust voor meer informatie.

***********************************************************************************************************************************************

DE TRAININGEN: YVLO-ZwangerFit® en MOM'sFit

Je kunt deelnemen aan de YVLO- ZwangerFit®-trainingen vanaf 12 weken zwangerschap en een eerste controle bij verloskundige of gynaecoloog hebt gehad. 
Deelname aan de Mom'sFit kan vanaf 3 weken na de bevalling. Voor een keizersnee staat hier 6 weken voor. Belangrijkste is dat je er weer zin in hebt! 
(Module 3 van de coaching bevat ook een, digitaal, opbouwschema voor eerste 3 weken na de bevalling en voor na een keizersnee.)

YVLO-ZwangerFit® en Mom'sFit zijn veilige en onderbouwde trainingsprogramma's. (zie www.yvlo.nl)
ZwangerFit legt het accent op fit worden en blijven tijdens je zwangerschap en daardoor sterk en fit  je bevalling in te gaan. We besteden veel aandacht aan het voorkomen en verminderen van klachten van je rug, buik, bekken en bekkenbodem. 

De Mom'sFit is bedoeld om weer te herstellen na de periode van zwangerschap en de bevalling. 
Alle trainingen zijn "op maat" en houden rekening met jouw individuele belastbaarheid op dat moment. 

Zowel in-als outdoor maken we gebruik van divers trainingsmateriaal en zijn de groepen gemixt; net zwanger, halverwege of eind van de zwangerschap, net bevallen, weer bijna helemaal hersteld, 1e kindje, 2e, 3e, soms tweelingen ;-) 
Uniek in deze samenstelling is dat je langere periode samen sport en zo, als je dat wilt, intensief met elkaar deze bijzondere tijd meemaakt. En er levenslange vriendschappen kunnen ontstaan. 

X-ll'z is een officiële YVLO-ZwangerFit® locatie. 
Karien en Ellen zijn beide in het bezit van het officiële certificaat. Wij houden onze kwaliteit van handelen op peil door het op de voet volgen van vakliteratuur, we bezoeken meerdere keren per jaar cursussen en congressen (in binnen- en buitenland),en plegen intervisie met collega's (mono- en multidisciplinair). Ellen geeft daarnaast zelf ook nog regelmatig trainingen en cursussen voor collega's en andere professionals binnen de Women's Health. 

YVLO-ZwangerFit®  is een door bijna alle zorgverzekeraars erkende zwangerschapscursus en vanuit de aanvullende verzekering kun je dan ook vaak tegemoetkoming krijgen in de kosten. Kijk dit -om verrassingen te voorkomen- echter wel altijd zelf vooraf nog even na in je polisvoorwaarden. 

X-ll'z staat als officiële locatie vermeld in de zeer informatieve en gratis te downloaden Bekkenbodem app. Zeer bewust en uit principe staat X'll'z  niet vermeld op de website www.zwangerfit.nl. Als jouw zorgverzekeraar deze lijst blijkt te hanteren en gebruikt om locaties uit te sluiten van vergoeding, dien dan absoluut direct een klacht in. Het betreft hier een commercieel initiatief van een opleider, dat niets te maken heeft met kwaliteitsbeleid. Mocht er in de toekomst een wel solide keurmerk komen met transparante kwaliteitseisen en een goed nascholingsbeleid voor zwangerschapsbegeleiders, dan zullen wij ons daar direct bij aansluiten.We kunnen niet wachten!!!